AanbodPater Pitte Blond


Pater Pitte Blond is het eerste bier van het merk Pater Pitte. Het is een hooggegist blond bier met een alcoholgehalte van 8,0%. Het is vrij zacht en uitgebalanceerd, met een fruitige toets en een aangenaam hoparoma afkomstig van meerdere aromahopvariëteiten. Het is een typisch Belgisch bier, waarbij de eenvoud van het brouwproces centraal staat.


Stoute Pitte


Stoute Pitte heeft het stevige fundament van een bruin bier, maar de opbouw van een Stout. Het is donkerbruin tot zwart van kleur. Ook dit bier bevat een stevige 8,0% alcohol. Het aroma bevat (licht) gebrande toetsen, koffie, chocolade, karamel, wat rood fruit, kandijsuiker en een licht rokerige toets. Waar er bij de Pater Pitte Blond vooral gewerkt werd rond een aangenaam hoparoma, staat bij de Stoute Pitte de unieke combinatie van vier moutsoorten centraal. Hoewel het in de naam 'Stout' meekreeg, mag dit bier nog steeds als vrij toegankelijk beschouwd worden.

 

Rosse Pitte 

 

Wat oorspronkelijk bedoeld was als 'folietje' van de hobbybrouwer, bleek algauw erg geliefd bij de bierliefhebber die wat minder alcohol verkiest, maar niet wil inboeten op smaak. Rosse Pitte is een zachte Indian Pale Ale gebrouwen met Amerikaanse gist en hop. Het bevat slechts 5,9% alcohol, is amberkleurig, fruitig (pompelmoes, perzik, licht citrus) en fris van smaak.

 

Stoute Pitte Bierpaté (tijdelijk stopgezet gedurende coronatijden)

 

Ambachtelijke paté gemaakt door Joran Delbaere uit Tielt met 20% (!) Stoute Pitte bier. Heerlijk hapje in combinatie met onze bieren. Te verkrijgen in handige bokaaltjes van 220 gram.

 

Stoute Pitte Roomijs

 

Ambachtelijk roomijs met Stoute Pitte bier, gemaakt door Bart Mostaert van 'l Heritage Poperinge. De karameltoetsen van het bier komen helemaal tot zijn recht in dit unieke product. Te verkrijgen in potten van 100 ml, 500 ml, 1000 ml of 5000 ml . Ideaal als dessert!


Pater Pitte bierverpakkingen

Pater Pitte is standaard te verkrijgen in een aantal praktische en aantrekkelijke verpakkingen:


  • Kartonnen doos 24 x 33 cl
  • Sixpack met wegwerpkarton
  • Sixpack in houten bakjes als geschenkverpakking (kan ook per 4 met glas in het midden)
  • Grote flessen 75 cl
  • Andere geschenkverpakkingen of manden zijn mogelijk op aanvraag