AanbodPater Pitte 


Pater Pitte Blond is het eerste bier van het merk Pater Pitte. Het is een hooggegist blond bier met een alcoholgehalte van 8,2%. Het is vrij zacht en uitgebalanceerd, met een kruidige toets en een aangenaam hoparoma afkomstig van meerdere aromahopvariëteiten. Het is een typisch Belgisch bier, waarbij de eenvoud van het brouwproces centraal staat.


Stoute Pitte


Stoute Pitte heeft het stevige fundament van een bruin bier, maar de opbouw van een Stout. Het is donkerbruin tot zwart van kleur. Ook dit bier bevat een stevige 8,0% alcohol. Het aroma bevat (licht) gebrande toetsen, koffie, chocolade, karamel, wat rood fruit, kandijsuiker en een licht rokerige toets. Waar er bij de Pater Pitte Blond vooral gewerkt werd rond een aangenaam hoparoma, staat bij de Stoute Pitte de unieke combinatie van vier moutsoorten centraal. Hoewel het in de naam 'Stout' meekreeg, mag dit bier nog steeds als vrij toegankelijk beschouwd worden.

 

Rosse Pitte 

 

Wat oorspronkelijk bedoeld was als 'folietje' van de hobbybrouwer, bleek algauw erg geliefd bij de bierliefhebber die wat minder alcohol verkiest, maar niet wil inboeten op smaak. Rosse Pitte is een zachte Indian Pale Ale gebrouwen met Amerikaanse gist en hop. Het bevat slechts 5,9% alcohol, is amberkleurig, fruitig (pompelmoes, perzik, licht citrus) en fris van smaak.

 

Fitte Pitte 

 

De wereld verandert en Pater Pitte verandert mee. De vraag naar alcoholvrije bieren zit al enkele jaren in de lift en wij kunnen moeilijk achterblijven. Maar... het is niet gemakkelijk om alcohol zomaar te vervangen. Daarom werd samengewerkt met de brouwerij om een alcoholvrij bier te ontwikkelen dat niet zomaar een flauw afkooksel is van zijn alcoholhoudende versies, maar de typische karaktertrekken en volle smaak van de Pater Pitte bieren behoudt. Het resultaat ziet eruit als bier, smaakt als bier, heeft een schuimkraag om u tegen te zeggen en bovenal: u kunt er tien van drinken op een avond en nog met een gerust geweten de auto instappen! Fitte Pitte is fruitig van geur en smaak door gebruik van dezelfde hopvariëteiten als de Rosse Pitte. Bitter en zoet zijn goed in balans. De afdronk is aan de bittere kant en verrassend lang.

 

Stoute Pitte Bierpaté 

 

Ambachtelijke paté gemaakt door Joran Delbaere uit Tielt met 20% (!) Stoute Pitte bier. Heerlijk hapje in combinatie met onze bieren. Te verkrijgen in handige bokaaltjes van 220 gram.

 

Pater Pitte Biertruffeltjes

 

Ambachtelijk vervaardigde truffels met Stoute Pitte bier, handgemaakt door Delphine van Ledoux Chocolaterie Langemark. Chocolade en bier gaan niet altijd samen, maar ditmaal is het anders. Het jasje van pure Callebaut chocolade en cacoapoeder matcht perfect met de unieke vulling op basis van het Stoute Pitte bier. Ideaal voor bij de koffie of een lekkere Pater Pitte na de maaltijd. 


Pater Pitte bierverpakkingen

Pater Pitte is standaard te verkrijgen in een aantal praktische en aantrekkelijke verpakkingen:


  • Kartonnen doos 24 x 33 cl
  • Sixpack met wegwerpkarton
  • Houten bakjes als geschenkverpakking 
  • Manden en andere geschenkverpakkingen op maat zijn mogelijk op aanvraag